Hirdetés

Reagált a Square Enix a lehetséges felvásárlás hírére

|

Közleményben tisztázta a kiadó, hogy valóban sorban állnak-e érte a kérők.

Hirdetés

Ha az ember a témába vágó kereséseket hajt végre a különböző közösségimédia-platformokon, akkor bizony azzal fog szembesülni, hogy a Bethesda anyavállalatának felvásárlása után megszaporodtak azok a bejegyzések és videók, amelyek azt találgatták, hogy milyen választ ad a Sony a Microsoft lépésére. Az egyik legnépszerűbb teória egy hasonló volumenű akvizíciót vizionál, és tekintettel a két cég közös múltjára, sokan a Final Fantasy, Dragon Quest, Kingdom Hearts és Tomb Raider franchise-okat birtokló Square Enixet gondolták a legalkalmasabb és legvalószínűbb jelöltnek, hogy Sony bekebelezze.

Épp emiatt volt futhatott végig a híroldalakon az a meg nem erősített értesülés, amely szerint felvásárolhatják a Square Enixet. Ez igazolni látszott az imént felvázolt elméletet, legalábbis részben, hiszen a források egyike sem nevesítette az állítólagos kérőket, amelyek közül nem lehetett kizárni a Microsoftot és a Tencentet sem.

Hirdetés

Miután a CTFN-re hivatkozva a Bloomberg is lehozta a sztorit, a Square Enix jobbnak látta elejét venni a helyzet eszkalálódásának és meggátolni a pletyka további terjedését. Ennek érdekében rövid és tömör közleményt adott ki.

Ebben a kiadó egyértelművé teszi, hogy a Bloomberg cikkében szereplő állításoknak nem képezi alapját semmiféle bejelentés a részéről, továbbá nincs napirenden a cég teljes vagy részleges eladása, valamint nem is érkezett vételi ajánlat harmadik féltől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)