Hirdetés

"A játékipar legrosszabb munkahelyén" készül a Red Dead Redemption 2?

|

Egy, munkahelyek értékelésére használt oldalon rengeteg rossz vélemény akad a Rockstar San Diego-i stúdiójáról, ahol beszámolók szerint elképesztően pocsék munkakörülmények között készülnek mesterművek.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben többször is beszédtéma volt a Red Dead Redemption 2, aminek kapcsán volt olyan rajongó is, aki utánanézett a játék mögött álló stúdiónak. A volt alkalmazottak között pedig nincs túl jó híre a Rockstar San Diegónak.

Hirdetés

Ahogy egy NeoGafes fórumozó rámutatott, a munkakeresők számára elég hasznos weboldalon, a GlassDooron (ahol például egy adott cégnél várható bérekről, juttatásokról és általában a munkakörülményekről tájékozódni lehet) rengeteg pocsék értékelés olvasható a cégről. A leggyakoribb panaszok a rendszeres, hosszú és kötelező túlórákról szólnak, de sokan felrótták azt is, hogy nem fizetik meg a Red Dead Redemption 2-höz hasonló játékok lelkét adó művészeket és szakembereket. Emellett mindennapos esemény a kirúgásuk is, akár akkor is, ha a stúdió korábban megígérte, hogy megtartják az adott alkalmazottat.

A site-on továbbá többen írják, hogy a menedzsmentnek esze ágában sincs ezen változtatni. Sőt, már a munkatársak interjúi közben éreztetik, mindent megérő kiváltságként gondolnak arra, hogy valaki a Rockstarnak dolgozik, amiért cserébe az iparághoz képest alacsony fizetést és a túlórát természetesnek veszik. Persze ahogy többen rámutatnak, nem kizárt, hogy a cégről főleg azok írtak véleményt, akiket valamilyen sérelem ért a távozásuk vagy az ottlétük alatt, ahogy névtelenül azt sem nagyon lehet ellenőrizni, valaki tényleg dolgozott-e a stúdiónak. Mindenesetre a játékiparban uralkodó állapotokat ismerve nem teljesen kizárt, hogy az aggasztó beszámolók tényleg a valós állapotokat festik le.

Mit gondoltok, mennyi igazságtartalma lehet a pocsék értékeléseknek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)