Hirdetés

Reklámok jöhetnek az Xbox játékokba?

|

Az ehhez szükséges technológia fejlesztése megkezdődött.

Hirdetés

Business Insider jelentése szerint a Microsoft elkezdett dolgozni egy olyan rendszeren, mely segítségével a free-to-play Xbox játékokba reklámokat lehet majd elhelyezni a jövőben. Ez a gyakorlat a mobilos címek esetében ma már teljesen hétköznapi, konzoljátékoknál viszont korábban nem igazán találkozhattunk vele, és borítékolható, hogy a játékostársadalom cseppet sem fog örülni neki.

Bár külön kiemelték, hogy a Microsoft semmiképp sem szeretné ezzel irritálni, feldühíteni a gamereket, kérdéses, mennyire üthet vissza egy ilyen megoldás.

Hirdetés

Két illetékes is arról beszélt a Business Insidernek, hogy a Microsoft különböző reklámcégekkel karöltve dolgozik az új rendszeren, ami játékbéli reklámokat helyezhet el a free-to-play Xbox címekben. Olyan megoldásokra kell gondolni, mint például a versenyjátékok és a nyílt világú címek esetében már most is gyakran felbukkanó játékbéli hirdetőtáblák, ezeken azonban a jövőben nem fiktív hirdetések, hanem valós reklámok bukkanhatnak fel. Azt azonban nem tudni, merre mehet tovább a terv, számíthatunk-e például videós és audio hirdetésekre is - játékbéli tévéadások és rádiók jutnak ilyenkor elsőre az ember eszébe. 

Elvileg 2022 harmadik negyedévében startolhat el az egész rendszer, de az még nem tisztázott, hogy milyen reklámokra számíthatunk, illetve elkezdte-e már konkrét brandeknek promózni a Microsoft ezt az új lehetőséget. Ezekkel a reklámokkal elsősorban a fiatal korosztályt tervezik megcélozni, azokat, akik keveset, vagy egyáltalán nem néznek tévét, így nehezebb őket elérni. Felmerült az is, hogy az új rendszerrel még több fejlesztőt a free-to-play irányba szeretne terelgetni a Microsoft. A most kiderült információk alapján nagyon durván meg fogják szűrni továbbá azt is, kik és hogyan hirdethetnek, mivel semmiképp sem akarják magukra haragítani a játékosokat.

Kérdés persze, hogy már magával a reklámozás tényével nem teszik-e meg ezt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)