Hirdetés

Rekord bevételekkel zárt a GTA V kiadója, hála a koronavírusnak

|

A Take-Two-nak nagyon is jól jött, hogy az emberek több időt töltöttek otthon, ahonnan csak a videojátékokkal szakadhattak ki kicsit.

Hirdetés

Noha a gazdaság rengeteg szegmensében okoz beláthatatlan károkat a koronavírus miatti leállás, egyes videojátékipari szereplők esetében még fellendülést is láthatunk. Persze ez nem annyira meglepő, lévén ha az emberek több időt töltenek a lakásukba zárva, akkor több olyan szórakozásiforma után néznek, melyet a négy fal között is végezhetnek. Ez pedig remekül jött például a GTA V-öt is kiadó Take-Two-nak.

Hirdetés

A cég mikrotranzakciókból származó bevételei 52 százalékkal emelkedtek az előző negyedévhez képest, melyek nagy része a GTA Online-ból, az NBA 2K20-ból, a Red Dead Online-ból és a Borderlands 3-ból jött össze. 

"Azzal, hogy több ember marad otthon, egyre nagyobb mértékű elköteleződést és költéseket tapasztaltunk és tapasztalunk. A COVID-19 teljes hatása az üzleteinkre, a működésünkre és a pénzügyi eredményeinkre rengeteg változó faktortól függ, melyeket nem tudunk előre megjósolni."

- nyilatkozta a Take-Two egyik képviselője. 

Csak a GTA V-ből 15 millió példány fogyott a negyedévben; ilyen mértékű fogyást utoljára 2013-ban, azaz a megjelenés évében produkált a játék, melyből mostanra összesen 135 millió darabot adtak el - írja a Gameindustry.biz. Ez is remekül mutatja, hogy mennyire megnőtt a játékok iránti vásárlási kedv a koronavírus kitörése óta.

Emellett a kiadó egyéb címei is jól teljesítettek, így a Red Dead Redemption II, az NBA 2K20, a Borderlands 3 és a The Outer Wilds is szép eladásokat produkált a vírus alatt:

Persze még a Take-Two-nak sem jöhet össze minden, hiszen az ebben a negyedévben megjelenő Disintegration például a belsős források szerint várakozáson alul teljesített - igaz, pontos számokat ebben az esetben nem kaptunk. 

A bevétel egyébként egy dolog, de jó lenne látni azt is, ezzel együtt a kiadások hogyan változtak, hiszen nem lehetett olcsó dolog átállni egy ekkora cégnek is a teljes home office-ra. A két mutató összevetése után láthatnánk pontosan azt, mennyivel is emelkedett a kiadó profitja.

Mindezzel párhuzamosan azt sem szabad elfelejteni, hogy épp a Take-Two az a kiadó, aki áremelést tervez a következő konzolgenerációban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)