Hirdetés

Rekord bevétellel zárta az elmúlt évet a Konami, még az eFootball-balhé ellenére is

|

Hiába hanyagolja el a legendás szériáit, ömlik a pénz a japán vállalathoz.

Hirdetés

Sokan nézik értetlenkedve azt, amit a Konami az utóbbi években művelt, hiszen a japán óriás nem csak a Silent Hill- és a Metal Gear-univerzumot hagyja parlagon heverni, de a FIFA (hamarosan EA Sports FC) egyetlen jelentős kihívójának számító Pro Evolution Soccert is beszántotta, a helyébe lépett eFootball pedig hatalmas csalódásnak bizonyult.

A jelek szerint azonban a japánok nagyon is tudják, hogy mit csinálnak, a legutóbbi pénzügyi év ugyanis csúcsnyereséget hozott a Konami konyhájára.

Hirdetés

A vállalat nemrég tette közzé a 2022-es pénzügyi év adatait (ez alatt a 2021 márciusától 2022 márciusáig tartó időszakot kell érteni). A hivatalos számok alapján a most zárult etapban a Konami 299,5 milliárd jenes, azaz közel 885 milliárd forintnyi rekord bevételnek örvendhetett, ami 26,9 milliárd jennel (9,9%-kal) múlta felül a 2021-es pénzügyi év eredményét. A működési profit így szintén rekordnak számító 74,4 milliárd jen lett, 103,6%-os növekedést produkálva a megelőző esztendőhöz képest.

A bevételek túlnyomó többsége, 215 milliárd jen a hagyományos digitális játékokat is magába foglaló digitális szórakoztatási termékekből származott. A kategória szekerét többek közt a 30+ millió érdeklődőt vonzó Yu-Gi-Oh! Master Duel, a csak Japánban elérhető eBaseball Pawafuru Puroyakyu 2022 és az eSports-széria más tagjai hajtották.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Emellett növekedést könyvelhetett el a szórakoztatás (pl. pacsinkók), a játékok és rendszerek (pl. arcade gépek és a Synkros casino menedzsment platform) és a sport (pl. városi sportlétesítmények üzemeltetése, az úszásoktatást javító Swimming Note szolgáltatás) kategóriák is.

Ami pedig a jövőt illeti, az idei pénzügyi évben a Konami 6,8%-os bevételnövekedésre számít, a működési profitot pedig 76,5 milliárd jenre (2,8%-os növekedés) saccolja. Jól látható tehát, hogy a céget semmi sem sürgeti egy újabb Silent Hill összerakására, de mi azért nagyon-nagyon örülnénk, ha erre is jutna néhány jen a rekord profitból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)