Hirdetés

Rekordszámú PlayStation 5-öt adott el a Sony, ebben a generációban nem zárt még ilyen jó negyedévet

|

Bármi is történik a többi részleggel, a vállalat abban biztos lehet, hogy a PlayStation hozni fogja, amit elvárnak tőle. Most sem okozott csalódást.

Hirdetés

A Sony közzétette videojátékos részlege előző negyedévre vonatkozó elszámolását, így megtudhattuk, hogy december 31-ig nem kevesebb, mint 7,1 millió PlayStation 5-öt szállítottak a boltokba három hónap alatt. Ez a legnagyobb mennyiség a kilencedig konzolgeneráció kezdete óta, közel duplája a tavaly 3,9 milliónak.

Ennek köszönhetően a 32,1 millióra ugrott az értékesített PS5-ök száma, ami világosan jelzi, hogy a vállalatnak sikerült túllendülnie a chiphiány okozta nehézségeken, azaz most már semmi szükség olyan abszurd megoldásokra, mint az egyik japán kereskedés által bevezetett PlayStation-lottó.

Hirdetés

A Nikkei megjegyzi, hogy a PlayStation 5 felfutó eladásai is fontos szerepet játszanak abban, hogy a vállalat 1,16 billióról 1,18 billió yenre emelte előrejelzését, ami az éves profitját illeti. Mindazonáltal azt is meg kell említeni, hogy a többi részleg gyengélkedése miatt így is 2 százalékkal marad el az eredmény az egy évvel ezelőttitől.

A vizsgált időszakban 48 millióról 46,4 millióra zsugorodott a PlayStation Plus-tagok száma, ám ezt bevételi fronton sikeresen tudta ellensúlyozni, hogy immáron nem egy, hanem három csomagból tudnak választani. Lehet, hogy kevesebb az előfizető, ám ők 17 százalékkal többet költöttek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Tekintve, hogy a legutóbbi negyedév számait erőteljesen megdobta a karácsony, valamint a black friday, nincs abban semmi meglepő, hogy január 1. és március 31. között, tehát a 2022-es pénzügyi év utolsó negyedévében, amikor a PlayStation VR2 is debütál, már "csak" 5,2 millió eladott PS5-ttel számol a Sony.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)