Hirdetés

Remake-ek, remasterek és spin-offok hadát ígéri az évre a Sega

|

Izgalmas esztendő előtt állunk a Sega legfrissebb pénzügyi jelentése alapján.

Hirdetés

Az elmúlt napokban átfogó képet kaphattunk a játékipar szereplőinek erőviszonyairól, hiszen a vállalatok sorra tették közzé az előző pénzügyi évről szóló jelentéseiket, melyekből többek között kiderült, hogy a Nintendo Switch még mindig őrületesen fogy, a PlayStation 5-öt a vártnál is jobban visszafogják a gyártási gondok és hogy a Konami még a borzalmas eFootball ellenére is bankot tudott robbantani.

Időközben a Sega is kiteregette a lapjait, a jelek szerint pedig a tokiói vállalatnak is van oka az ünneplésre, míg játékosként a készülőben lévő projektek miatt dörzsölhetjük a tenyerünket.

Hirdetés

A cég ugyanis azt közölte, hogy a megelőző esztendőhöz képest növelni tudta a nyereségét a 2022 márciusában zárult pénzügyi évben (FY2022), az idei időszakra pedig még több profitra számít, méghozzá a forgalmazott játékok mennyiségének "jelentős emelkedése" miatt. Az újdonságok közül több is a remake-eket, a remastereket és a spin-offokat is magába foglaló kategóriát gyarapítja majd, vagyis a vállalat továbbra is erősen épít a meglévő IP-ire.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A beszámoló alapján az FY2022 alatt a Sega 4 millió játékot (pl. Sonic Colours Ultimate, Lost Judgment) adott el ebben a kategóriában, a 2023-as pénzügyi évre viszont már 5 millió példánnyal számol, amiben a június 23-án érkező Sonic Origins remaster-csomagnak is lesz némi szerepe. Az sem kevésbé érdekes, hogy míg az előző évben a cég összesen 7 globális/multiplatform rajtot vezényelt le, az idei évre már 13 ilyet ígér.

Ennek következményeként pedig a japánok az eladások drasztikus emelkedésére számítanak: a 2022-es etapban összesen 6 millió játékon adtak túl, a 2023-as esztendőre viszont már a 13 millió szállítást célozzák. Arra sajnos a beszámoló sem tért ki, hogy milyen projektek rotyognak a Sega kondérjában, egy korábbi jelentés szerint viszont a Crazy Taxy és a Jet Set Radio is visszatérhet, méghozzá a live service címekből álló Super Game-széria első fecskéiként.  

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)