Hirdetés

Remekül nyitott a kasszáknál a Five Nights At Freddy's mozi

|

A siker hatalmas, ezt követően nem lennénk meglepve, ha jönnének a folytatások.

Hirdetés

A Five Nights At Freddy's, avagy a sokak számára a szó nem épp legjobb értelmében hátborzongató magyar címe szerint az Öt éjjel Freddy pizzázójában meglehetősen remek számokkal büszkélkedhet. A Blumhouse Productions új horrorját ugyebár október 27-én egyszerre mutatták be az amerikai mozik és az NBCUniversal tulajdonában lévő Peacock streamingplatform, és az első (még csak becsült) számok meglehetősen impozánsak.

Ezek alapján ugyanis a nyitóhétvégén 78 millió dollárt szedett össze a Five Nights At Freddy's, világszinten pedig 130 millióig jutott. Egy horrorfilm esetében ezek már önmagukban is szép mutatók, de még érdekesebb lesz a dolog, ha picivel mélyebbre ásunk.

Hirdetés

78 millió dollárral ugyanis a Five Nights At Freddy's lett minden idők második legjobb nyitást produkáló párhuzamos bemutatójú (vagyis a mozikban és streamingen egyszerre elstartoló) filmje a Fekete Özvegy után. A Universal és a Peacock hibrid premierje közül pedig abszolút bajnoknak számít, simán megelőzte a 2021-es Gyilkos Halloweent és a 2022-es A Halloween véget ért. 

Magán a horror zsáneren belül bronzéremre pályázhat a film, a Five Nights At Freddy's a 2017-es Az (123,4 millió dollár) és a 2019-es Az - Második fejezet (91 millió dollár) mögé érkezhet be a bevételi versenyben. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)