Hirdetés

Rengeteg embert rúgtak ki a Unity Engine-t fejlesztő cégtől

|

Az EA egykori fejese által vezetett Unity Technologies több száz munkatársa nézhet új állás után.

Hirdetés

Az eredetileg Dániában alapított, de ma már San Franciscóban működő Unity Technologies az évek során az egyik legnépszerűbb játékmotorrá gyúrta a bizonyos bevételi határig ingyenesen használható Unity Engine-t, amely az elmúlt években olyan címeket keltett életre, mint a Valheim, a Genshin Impact vagy a Wasteland 3.

A 2014 óta az EA egykori fejese, John Riccitiello által vezetett vállalat tavaly nagyratörő metaverzumos tervekről beszélve még Peter Jackson VFX-es cégét is felvásárolta, most viszont meghúzta a nadrágszíjat, és több száz dolgozóját tette lapátra.

Hirdetés

Elsőként a Kotaku írta meg a sztorit, akkor még 3-400 érintettre saccolva a kirúgottak körét, ám később maga a Unity is megerősítette a tömeges leépítést, a cég közleményéből pedig kiderült, hogy 200 főnek kell új állás után néznie, ami a teljes állomány 4%-át jelenti. A Unity az erőforrások hatékonyabb elosztását és a hosszú távú növekedés biztosítását nevezte meg a lépés okaként.

A belsős forrásokra hivatkozó Kotaku úgy tudja, hogy a tisztogatás a vállalat minden részlegét érinti, de a mesterséges intelligenciával foglalkozó csapat és a mérnöki részleg szabadult meg a legtöbb dolgozótól. A kapun kívülre került alkalmazottakat állítólag nem figyelmeztették előre, egy teljes hónapnyi fizetésüket viszont még megkapják, beleértve az egészségügyi ellátást is. A kirúgottak elvileg szabadon jelentkezhetnének a nyitott pozíciókra, ám a lap szerint a vezetőség valójában teljes zárlatot hirdetett az új munkaerő felvételére.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ez arra utalhat, hogy komoly gondok lehetnek a cégnél, a Kotaku egyik forrása legalábbis nemes egyszerűséggel csak "sz*rviharként" jellemezte a jelenlegi állapotokat, rossz vezetést és kiszámíthatatlan stratégiaváltásokat emlegetve. A kirúgásokat pedig különösen pikáns megvilágításba helyezi, hogy Riccitiello egy két héttel ezelőtti állománygyűlésen állítólag még mindenkit biztosított, hogy a vállalatnak nincsenek pénzügyi gondjai, s hogy senkitől sem fognak megválni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)