Hirdetés

Rengeteg pénzbe került a The Callisto Protocol, de ahhoz képest nagyon rosszul fogy

|

Minden idők egyik legdrágább játéka lehet, viszont nem tudnak majd eladni belőle annyit, amennyit a kiadó remélt.

Hirdetés

Valószínűleg sokan már meg is feledkeztek a decemberben megjelent The Callisto Protocolról, ami az év egyik legígéretesebb játéka volt, de sem a kritikusok, sem a játékosok nem voltak elégedettek a végeredménnyel. Kifejezetten szép grafikája és hangdizájnja nem kompenzálták a hossza, a felépítése, a története kapcsán felvetődő problémákat.

A kiadó, a koreai Kratfon pedig nagyon bízhatott a sikerében, ugyanis a cég pénzügyi beszámolója szerint 200 milliárd koreai wont, mintegy 161,6 millió dollárt utalt a fejlesztést végző Striking Distance Studio számlájára három év alatt, 2019-2021 között, amivel a The Callisto Protocol becslések szerint könnyedén beférhet minden idők 10 legdrágább játéka közé.

A Destiny alapváltozatára annak készítői 140 milliót költöttek el fejlesztéssel és marketinggel együtt, a Grand Theft Auto IV-et pedig körülbelül 100 millióból hozták össze, ami mai árfolyamon is csak nagyjából 126 milliónak felel meg. Mivel a 2022-es számok nem szerepelnek a jelentésben, lehet, hogy az összköltség még ennél is magasabb.

Hirdetés

Az eladások ugyanakkor nem a vártnak megfelelően alakulnak. A koreai M.K-Odyssey beszámolója alapján a Samsung Securities szerint a Krafton 5 millió eladott példányra számított, de a jelen állás szerint még a 2 milliót is nehezen sikerül majd elérni. A Korea Investment & Securities 4 millió eladott példány helyett 2,1 milliót becsül.

A kiadó abban reménykedik, hogy a megjelenés utáni tartalmakkal javíthat a helyzeten.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)