Hirdetés

A Resident Evil 3 Remake nem hozza a korábbi rész üzleti sikerét

|

Egyelőre nem tűnik nagyon jó ötletnek csalódást okozni a régi Resident Evil rajongóknak, persze azért ne hamarkodjuk el a végső ítéletet, de részeredmények erre engednek következtetni.

Hirdetés

Amikor megjelent a GameStar oldalán a Resident Evil 3 Remake teszt, akkor érdekes beszélgetések alakultak ki a kommentszekcióban csalódottságom kapcsán, vagyis adott a kérdés: mennyire tesz jót egy sorozatnak, ha a régi rajongóit valamilyen formában cserben hagyja? Egy remake esetében szinte teljes mértékben, kicsit megúszós módon elszakadni a klasszikustól véleményem szerint nem jó irány (a tavalyi Resi 2 volt a pompás megoldás és ellenpélda), de persze ez teljesen szubjektív kérdés. Egészen addig, amíg a negyedéves bevételi jelentést nem ül le majd kielemezni a Capcom.

Hirdetés

Nyilván most a koronavírus para miatt nehéz messzemenő következtetéseket levonni, de azért az árulkodó jel, hogy a legújabb brit dobozos eladások toplistáján (ami 3%-ot emelkedett az előző heti számokhoz mérten) a Resident Evil 3 Remake új belépőként a második helyre tudott beférni, a Modern Warfare dominálja a piacot. Ez önmagában nem rossz, csakhogy a dobozos értékesítés számai messze elmaradnak a tavalyi Resident Evil 2 Remake eredményeitől, kevesebb mint a felét tudta csak produkálni Jill Valentine menekülése, mint amit Leon és Claire hozott a konyhára ugyanebben a stádiumban. Sajnos számokat nem tudunk, csak arányokat, és hozzá kell tenni, hogy most sok bolt zárva van, viszont Steamen sem fut a játék olyan nagy sikerrel, mint az előző rész.

A Resident Evil 8 kapcsán is gőzerővel megy a találgatás, sok pletyka szerint erősen megosztó újításokkal lesz tele. Ez talán kevésbé nagy gond, elvégre a hetedik rész is sikeres lett. Az viszont talán világossá válhat a Capcom számára is, hogy ha klasszikusokhoz nyúlunk, akkor a felújított változatnak illik megőrizni valamennyit azok szellemiségéből, vagy nem csörög olyan szépen a pénz a kasszában. 

Aztán persze lehet, hogy pár hét múlva majd jobb számok futnak be, én meg felvehetem a bohócsipkát, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez a veszély fenyegetne. És ezzel együtt nem örülök ennek, mert rajongóként sokat vártam ettől a résztől is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)