Hirdetés

Resident Evil VII - jól fogyott, de nem olyan jól, mint a Capcom várta

|

Alulmúlta az elvárásokat a Resident Evil VII, de a helyzet nem tragikus - ellentében a Dead Rising 4-gyel, ami a felét sem hozta a kitűzött célnak.

Hirdetés

Hosszú idő után végre olyan Resident Evil játékot kaptunk, aminek napjaink horrorjátékainak rajongói és a sorozat ősrégi veteránjai egyaránt örülhetnek. A Resident Evil VII mind a kritikusok, mind a játékosok részéről nagy elismerésnek örvendett, és nem sokon múlott, hog a Capcom is maradéktalanul elégedett legyen.

A japán kiadó 4 millió példányt szeretett volna leszállítani az első negyedévben, de végül 3,5 millióval tudott zárni. Ugyanúgy nem futott kellően jól a Japánban márciusban debütált Monster Hunter XX, ami 1,7 millióval végzett a várt 2 millió helyett, de a legdurvább a Dead Rising 4 esete, melytől 2 milliót vártak, de a boltokba került példányok száma az 1 milliót sem érte el, az eladottaké meg pláne nem. Ugyanakkor a Resi újrakiadások és a Monster Hunter Generations továbbra is kelendőek.

A Capcom a vártnál alacsonyabb számok ellenére a Resi VII-tel és a Monster Hunter XX-szel sem elégedetlen. Előbbi esetében jön még egy ingyenes és egy fizetős DLC, illetve várható, hogy a Dead Rising 4 valamikor PS4-re is kapható lesz. Ilyen teljesítmény mellett bizonytalan, hogy van-e értelme kiadni egy újabb platformra, megéri-e a befektetett munkát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)