Hirdetés

A Riot az Uber egykori alelnökével próbál javítani a munkahelyi közegen

|

A korábbi panaszokra keres megoldást a League of Legends fejlesztőcsapata.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban több panasz is előkerült a Riot Games kapcsán. Korábbi alkalmazottak vagy riportokban, vagy saját cikkükben meséltek a stúdió körüli szexizmusról és az elviselhetetlen "bro-kultúráról".

Hirdetés

A Riot szeretne lépéseket tenni a helyzet javítása érdekében, és ehhez most egy kis segítséget is kap. Frances Frei az Uber volt alelnöke most tanácsadóként szolgál majd a stúdió vezetőségének, és ő lesz a feje a "kulturális akciócsapatnak".

"Miután eltöltöttem egy kis időt a Riot vezetőségével és másokkal a cég több részéről, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy tényleg mindent beleadnak, és igazán fejlődni szeretnének. A velük töltött idő alatt kivételes mértékű érdeklődést láttam."

Frei külön kiemelte, hogy az első találkozások alapján azt látja, hogy a stúdió tényleg komolyan érdekelt a szociális problémák megoldásában és nem csak egy felszínes vigyorgás az egész. Nem lesz egyszerű dolga, és a cég mérete miatt tényleg komoly munka vár rá, de elmondása szerint ő a Riottal együtt dolgozva készen áll arra, hogy a világ minden részén jelenlévő riotosokkal találkozva lépésről-lépésre javítsa a helyzetet.

Az egész szociális probléma a Kotaku augusztusi jelentésével indult, ami korábban a Riotnál dolgozó női és férfi munkatársak interjúiból lett összerakva. Az ott elmondottak komoly problémákról tanúskodtak a Riot Games légkörével kapcsolatban. Később több korábbi riotos is elmesélte a saját sztoriját, ami tovább sötétítette a képet. Talán Frances Frei munkája majd segít elhessegetni a viharfelhőket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)