Hirdetés

Riot Games - állítólag sokat javult a munkahelyi légkör

|

Komoly változások léptek életbe a League of Legends fejlesztőcsapatánál.

Hirdetés

Még tavaly augusztusban, dolgozók és ex-munkatársak megkérdezését követően írt a Kotaku egy terjedelmes cikket arról, hogy a Riot Games egy szexista munkahely rettentő káros légkörrel, majd idén tavasszal fény derült egy a dolgozók szerződésében szereplő kitételre, mely alapján ők nem perelhetik a céget, csak választottbíróság segítségével rendezhetik a vitás ügyeket. Ez akkor sztrájkot váltott ki.

Hirdetés

A héten Angela Roseboro, a diverzitásért felelős vezető közzétett egy posztot arról, milyen lépéseket sikerült megtenni 90 nap alatt (2019 áprilisával bezárólag), és milyen eredményeket értek el. Azt írta, új tagokkal bővítették a HR-csapatot, a vezetőségben növelték a nők és kisebbségiek arányát, és dolgoztak azon, hogy a Riot csábító munkahellyé váljon minden lehetséges jelentkező számára, származástól és hovatartozástól függetlenül. A vezetőség tagjainak képzést tartottak a helyes viselkedésről, illetve 2500 dolgozónak arról, hogy hogyan lehet egy elfogadó munkahelyet teremteni, ahol mindenki jól érzi magát. Két hónapra felfüggesztették a Kotaku jelentésében is említett Scott Gelb ügyvezető igazgatót, és külső partnerekkel léptek együttműködésre, elsősorban azért, hogy a nők számát növeljék a szakmában. Emellett törekedtek a bérek egy szintre hozására és a bérezés javítására is.

A továbbiakban folytatják a munkát, keményen fognak dolgozni azon, hogy még jobb munkakörnyezetet teremtsenek. Aki több részletre kíváncsi, megtalálja a fenti linken. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)