Hirdetés

Beperelte az Atarit a legelső Xbox egyik megalkotója

|

Rob Wyatt azért terelte jogi útra a dolgot, mert állítása szerint komoly összeggel tartozik neki a cég.

Hirdetés

Nem olyan rég elég sok minikonzol jelent meg a piacon, amelyeken előre telepített retro játékok várták a vásárlókat, akiknek így szimplán csak be kell kapcsolniuk a masinát, ha egy kis nosztalgiázásra vágynak. A Nintendo, a Sony és a SEGA után az Atari is előállt egy hasonló ötlettel, de most ennek kapcsán kialakult egy kis balhé.

Hirdetés

Egyelőre továbbra sem került fel a boltok polcaira az Atari VCS nevezetű konzol, amin elméletileg rengeteg klasszikus játékot pörgethetünk majd, de továbbra sem tudni, mikor jelenhet meg. Ráadásul most újabb kellemetlenség ütötte fel a fejét a projekt körül, mivel a VentureBeat értesülései szerint a klasszikus Xbox konzol egykori társalkotója, Rob Wyatt a saját cégén keresztül beperelte az Atarit.

A vádirat szerint Wyatt cége, a Tin Giant még 2018 júniusában szerződést kötött az Atarival, és ugyan ő elvégezte a feladatait, a vállalat nem fizette ki a benyújtott számlákat, amelyeknek összértéke eléri a 261 720 dollárt, ami átváltva több mint 88 millió forint. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az Atari szerint viszont Wyatt nem végzett el minden feladatot, ez pedig végül a konzol megjelenésének csúszásában is közrejátszott.

Kíváncsian várjuk tehát, hogy mi lesz a pereskedés végeredménye, de valószínűleg az Atarinak nagyon nem hiányzott most ez, hiszen már eddig is bőven akadtak problémák az új masinája körül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)