Hirdetés

Véget ért a per a Rockstar és a Pinkerton ügynökség között

|

Tavaly komoly jogi vita alakult ki a Rockstar Games és a Pinkerton Consulting & Investigations között a Red Deadben szereplő pinkertonok miatt, most úgy tűnik, hogy mindkét fél végleg visszalépett.

Hirdetés

A tavalyi év egyik legnagyobb jogi vitája volt, amikor a mai napig létező Pinkerton ügynökség beperelte a Rockstar Games csapatát, amiért ők a Red Dead Redemption 2-ben engedély nélkül használták fel a nevüket. A cég természetesen nem adta meg magát, saját keresetet nyújtott be, viszont most végre úgy tűnik, hogy a feleknek sikerült megegyeznie és lezárni a pereskedést.

Hirdetés

A Pinkerton eredetileg azzal vádolta meg a Rockstart, hogy szerzői jogot sértettek azzal, amiért szerepelnek a játékban, viszont a Rockstar erre azzal az érvelt, hogy a valódi pinkertonok eltúlozzák, hogy mennyi joguk van a név fölött, ugyanis a történelmi Pinkerton ügynökségre való utalásokat védi a Függetlenségi Nyilatkozatban szereplő első módosítás:

"Egyszerűen szólva, nem használhatják a szerzői jogot arra, hogy kisajátítsák a történelmet, és hogy meggátoljanak alkotókat abban, hogy történelmi utalásokat tegyenek a Pinkerton ügynökökre, amikor a vadnyugatot ábrázolják a médiában."

A Rockstar és a Take-Two most bejelentették, hogy mindkét fél önként visszalépett és ezzel még januárban hivatalosan lezárták ezt a nézeteltérést, bár az nem derült ki, hogy pontosan hogyan sikerült a bíróságon kívül megegyezni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)