Hirdetés

Rossz munkakörülményekről számoltak be a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga fejlesztői

|

Tervezett túlórázásról, rossz menedzsmentről beszéltek a TT Games volt és jelenlegi alkalmazottai.

Hirdetés

Tökéletes időzítéssel, a megjelenési dátum bejelentését követően tette közzé a Polygon azt a cikkét, amiben a LEGO Star Wars: The Skywalker Sagát fejlesztő TT Gamesnél kialakult helyzetről számol be. Az oldalnak több mint harminc, jelenlegi és volt alkalmazott mesélt arról, milyen a cégnél dolgozni, milyen súlyos problémák között formálódik az öt éve fejlesztés alatt álló játék.

A játékipar több kiemelkedő stúdiójánál felbukkanó crunchból, avagy a masszív túlórázásból a TT Gamesnek is kijut, ha hajtás van, 80-100 órás munkahetekkel dolgoznak heti hat napot, és ez a vezetőség részéről tervezett dolog, nem csak akkor esett meg, ha valami súlyos probléma bukkant fel.

Hirdetés

Az egyik nyilatkozó elmondta, hogy a TT Games alapítója és kreatív vezetője, Jon Burton gyakran leteremtette azon kollégáit, akik munkaidejük végeztével haza akartak menni, és megkérdőjelezte az időben távozók lojalitását. Sokáig tilos volt munka közben telefonálni vagy internetezni, mely korlátozást csak azután oldották fel, hogy a csapatot bekebelező Warner Bros. 2008-ban felmérést készített a dolgozók elégedettségéről, és finoman szólva sem örömteli eredmények születtek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Burton állítólag nem foglalkozott a panaszokkal, nem érdekelte, ha valaki az alacsony fizetések, a túlóra, vagy a projektek ütemterve miatt emelt szót. A minőségellenőrzéssel foglalkozókat piszkálták, túlóráztatták, és úgy gondolták, kevesebb fizetést érdemelnek másoknál, csak felügyelettel látogathatták az irodák egyes szintjeit, így a HR-rel nem beszélhettek közvetlenül, a programozókkal sem vitathattak meg egyes, konkrét problémákat.

Ezek után az sem meglepő, hogy a női alkalmazottak medián órabére 15%-kal kevesebb a férfiakéhoz képest, az átlag pedig 24%-kal, illetve nőként nehezebb, ha nem lehetetlen előrelépni.

A LEGO Star Wars: The Skywalker Saga részben azért készült ilyen sokáig, mert saját motort akartak fejleszteni hozzá, amit egyébként a jövőben nem is fognak használni, illetve folyamatosan változtattak a terveken, minek következtében rengeteg munka veszett kárba.

A TT Games szóvivője a Polygon megkeresésére annyit írt, a játék a csapat eddigi legnagyobb projektje, és annyi időt szánnak rá, amennyi szükséges. Egyúttal köszönik a rajongók megértését és támogatását.

Címkék: #tt games #crunch
Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)