Hirdetés

Rosszabb lehet a CD Projekt Red helyzete, mint azt gondoltuk

|

A cég legújabb közleménye alapján a februári hackertámadásban eltulajdonított adatok közül nem csak a forráskódok kerülhettek ki a netre.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt újabb átok sújtotta a CD Projekt Red csapatát, ugyanis a februári hackertámadást követően bekövetkezett, amitől mindenki tartott és több játék forráskódja is bárki számára elérhetővé vált különféle torrent oldalakon.

Akkor még úgy tudtuk, hogy csak a kódok kerültek fel a netre és az alkalmazottakat érintő adatok nem, de a cég legújabb közleménye alapján könnyen lehet, hogy ez már nem igaz.

Hirdetés

A CD Projekt Red a Twitter-oldalán osztott meg egy közleményt, amelyből kiderül, hogy a legújabb értesüléseik szerint belső információk kezdtek el keringeni az interneten, amelyek többek között korábbi és jelenlegi alkalmazottak adatait is tartalmazhatják.

A cég jelenleg folyamatosan együttműködik a lengyel rendőrséggel, az Interpollal az Europollal, illetve egyéb biztonsági szakértőkkel is és kijelentették, hogy meg fogják tenni a szükséges jogi lépéseket az elkövetőkkel szemben.

Nagyon dicséretes, hogy a CDPR ennyi energiát fektet abba, hogy megvédje az alkalmazottait, de ugyanakkor nem tudunk elmenni amellett, hogy ha ezek az adatok valóban felkerültek az internetre, akkor az igazságszolgáltatás már sovány vigasz lehet azoknak a fejlesztőknek, akiknek a személyes adatai bárki számára letölthetővé váltak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Ettől függetlenül mi is reméljük, hogy sikerül kihozni a legtöbbet a helyzetből, mert hiába érthető valamilyen szinten a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatos frusztráció, ez a fajta reakció már akkor is átlép minden határt.

Tegnap egyébként az EA is bejelentette, hogy hackertámadás áldozata lett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)