Hirdetés

Véget ért a videojátékos szinkronszínészek sztrájkja

|

A SAG-AFTRA és a videojátékos cégek megállapodásra jutottak, így a szinkronszínészek mostantól sokkal jobb körülmények között dolgozhatnak játékokon.

Hirdetés

Nagyjából egy évvel ezelőtt kezdeményezett sztrájkot a SAG-AFTRA szervezet, amihez több, jól ismert szakmabeli csatlakozott. Céljuk volt elérni, hogy a szinkronszínészek részesedést kapjanak a videojátékok bevételeiből, valamint jobban értesüljenek arról, pontosan min is dolgoznak.

Hirdetés

A ma kiadott sajtóközlemény alapján sikerült megállapodásra jutni, és a kiadókkal kötött megállapodás értelmében mostantól a színészek bónuszt kapnak, ami egy felvétel után 75 dollárt jelent, 10 felvételt követően pedig 2100 dollárban csúcsosodik ki. A cégek kötelezők ezt legkésőbb az adott játékok megjelenésének napjáig kifizetni. Emellett a továbbiakban mindenki időben értesül a projektek kódnevéről és a szinkronizált játékok műfajáról, valamint hogy lehet-e bennük káromkodás, szexuális tartalom, erőszak vagy rasszista megnyilvánulások.

A játékos cégek szerették volna, ha büntetést szabhatnak ki azokra, akik késnek egy felvételről, vagy nem koncentrálnak a feladatukra, és így hátráltatják a munkát, illetve ha kisebb, kevésbé fontos szerepekre (környezeti hangok például, susmorgások) is tudnának az ügynökségektől alacsony fizetésért színészeket hívni, vagy használhatnák saját munkatársaikat a felbérelt színészek mellett. Ezekbe a SAG-AFTRA nem egyezett bele.

A 11 hónapos sztrájkot leginkább a Life is Strange: Before the Storm érezte meg, ugyanis a főszereplő, Chloe hangját nem adhatta az őt az alapjátékban megszólaltató Ashly Burch.  Érintett a Resident Evil 2 remake is, aminél Claire Redfieldet nem Alyson Court szinkronizálta.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)