Hirdetés

Scarlett Johansson után Emma Stone és mások is beperelhetik a Disney-t

|

Az ok értelemszerűen ugyanaz, mint amiért a Fekete Özvegy film sztárja is kész volt kiásni a csatabárdot.

Hirdetés

Valószínűleg mindenkit váratlanul ért, hogy nem sokkal a legutóbbi, részben Budapesten forgatott MCU-film bemutatója után a nyilvánosság előtt esett egymásnak a Fekete Özvegy főszereplője és a Disney. Scarlett Johansson azért perelte be a szórakoztatóipari óriást, mert a szóban forgó film egyszerre debütált a filmszínházakban és a Disney+ streamingplatformon, ami cseppet sem meglepő módon negatívan hatott a mozis nézettségre.

Márpedig az A-listás sztárok egy előre kialkudott fix összegen felül mozipénztáraknál realizálódott bevételből (nem úgy, mint korábban, amikor a könyvelési trükkökkel könnyen veszteséggé varázsolható nyereségből járt volna nekik valamennyi) is részesülnek, ami a kettős premiernek köszönhetően jelentősen megcsappan.

Hirdetés

Nem Scarlett Johansson az egyetlen, akit ez hátrányosan érint, de ő volt az első, aki fel merte venni a kesztyűt és kész bíróság elé vonszolni egy akkora mamutot, mint a Disney. Úgy tűnik, hogy hamarosan követőre is lel majd, mégpedig az Oscar-díjas Emma Stone személyében, aki a The Hollywood Reporter volt szerkesztője, Matthew Belloni szerint épp a lehetőségeit mérlegeli. Ő a Szörnyella (Cruella) főszereplőjeként dolgozott együtt a közelmúltban a Disney-vel, és hogy, hogy nem, ezt a filmet is párhuzamosan mutatták be a mozikban és a Disney+-on.

Noha Stone még nem adott ki semmilyen közleményt, meg nem erősített hírek szerint amint megneszelte a Disney, hogy újabb per készül ellene, azonnal elkaszálta a tervezett Szörnyella folytatást, pedig még egy hónap sem telt el a bejelentése óta.

Mellesleg Belloni azt állítja, tudomása szerint Emily Blunt is készül valamire, méghozzá a szintén Disney-produkció Dzsungeltúra bemutatóját követően. Vagyis nem kizárható, hogy Scarlett Johansson olyan mozgalmat indít el, aminek hatását a Disney is meg fogja érezni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)