Hirdetés

Leáll két mobiljáték, mert a SEGA eladta a fejlesztőcsapatot

|

Mindkettő SEGA-licenceket használ, nem üzemelhetnek tovább.

Hirdetés

Ritkán fordul elő, hogy egy korábban felvásárolt csapat újra függetlenedik, és önállóan kíván boldogulni. Nemrég a Bungie-val esett ez meg, miután kilépett az Activision kötelékéből, most pedig a Demiurge és a SEGA útjai váltak ketté ötévnyi közös munka után.

Hirdetés

Ez a stúdió készítette a SEGA Heroes és a Crazy Taxi Tycoon (korábban Crazy Taxi Gazillionare) mobiljátékokat, azonban mindkettőt lekapcsolják május 21-én. Vásárolni ezekben már április 16. óta nem lehet, és aki március 17. után vett bármit, visszakapja a pénzét. A szétválás okáról egyik fél sem beszélt, annyit tudni, hogy az egyik alapító, Albert Reed és csapata vásárolta ki a fejlesztőket a SEGA Corporation kötelékéből, és azt tervezik, "visszatérnek a gyökereikhez". A Demiurge közleményében háláját fejezte ki, hogy a kiadó nagy családjának tagja lehetett 2015 óta, és a SEGA szellemi tulajdonát felhasználva készíthetett mobiljátékokat.

Nekik köszönhetjük egyébként a Marvel Puzzle Questet is, de az továbbra is életben marad, mivel nem a SEGA, hanem a D3 közreműködésével jelenhetett meg. Korábban a Mass Effect (PC-s port), a Borderlands, a Rock Band (koncerthelyszínek), a BioShock (pályadizájn a nyitójelenetekben), a Medal of Honor Airborne (többjátékos mód), a Frontlines: Fuel of War (teljesítményjavítás), a Titan Quest (utolsó simítások) és az első Brothers in Arms (Xbox Live-os funkciók beépítése) munkálataiban is részt vettek, így könnyen lehet, hogy AAA játékokhoz nyújtanak majd segítséget a jövőben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)