Hirdetés

Senkinek sem kellenek a Ubisoft NFT-i

|

Egyelőre csúfos kudarcnak tűnik a nagy dérrel-dúrral beharangozott Quartz.

Hirdetés

Kevesebb mint 400 dollár, ennyi forgalmat generáltak mindössze a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpointhoz kapcsolódó NFT azon a két oldalon (Rarible.com és Objkt.com), amelyeken a Ubisoft engedélyével áruba lehet bocsátani a számozott (és emiatt egyedinek tekintett) játékbeli tárgyakat. A felfedezést Liz Edwards, az Apex Legends egyik művésze (senior character artist) tette, és erről azonnal be is számolt a Twitteren.

Ő maga is megdöbbent azon, hogy a Ubisoftnak sikerült olyan NFT-kel előrukkolnia, amelyek még a téma lelkes rajongóit is hidegen hagyják. Természetesen roppant egyszerű lenne mindebből arra következtetni, hogy a játékosok nem kíváncsiak az NFT-kre, nem akarnak ilyesmivel találkozni az általuk megvásárolt alkotásokban - és valóban, a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl fejlesztői is heves ellenállásba ütköztek -, csakhogy a Ghost Recon Breakpointnál nehezen találhatott volna kevésbé alkalmatlan kísérleti alanyt a Ubisoft a Quartz számára.

Hirdetés

 Ezt a játékot sosem szerették különösebben, már a megjelenése környékén sem volt számottevő játékosbázisa, és pillanatnyilag kizárólag azok juthatnak hozzá játék Digitnek nevezett NFT-ihez (számozott játékbeli tárgyakhoz), akik hajlandóak több száz órát áldozni rá. Persze ezt követően értékesíthetik a lootot, de csakis olyannak, aki szintén nyúzza a Breakpointot. Magyarán ez a koncepció már azelőtt elbukott, hogy a Ubisoft útjára bocsátotta volna.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ugyanakkor ne legyen kétségünk afelől, hogy a kiadó akárcsak az iparág többi szereplője tovább fog próbálkozni, és kitartóan keresi majd a módját, hogy miként tudná elfogadtatni a játékosokkal a nem helyettesíthető tokeneket, és ugyanúgy a mindennapok részévé tenni, mint az egykor hevesen elutasított DLC-ket, szezonbérleteket, battle passokat és loot boxokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)