Hirdetés

Még Japánban is csalódást okozott a Shenmue III

|

A nagy visszatérés nem sikerült jól, bár az is tény, hogy a Shenmue III-nak a Pokémon játékokkal kellett versenybe szállnia.

Hirdetés

Az, hogy a Shenmue III a brit dobozos játékeladási listán csak a 17. helyig jutott megjelenése hetében, csak annak tudatában meglepő, hogy a Kickstarteren 69320-an támogatták, és 6,333,295 dollár, az eredeti cél több mint háromszorosa gyűlt össze rá. 2251 támogató kivételével mindenki kapott egy példányt (kivéve azok, akik visszakérték pénzüket az Epic-exkluzivitás miatt), de a kampány lezárása óta eltelt időben -  optimális helyzetben - újabb érdeklődőket kellett volna vonzania.

Hirdetés

A brit toplista esetében nem tudunk konkrét számokat, de azt igen, hogy a tavalyi Shenmue I-II remaster csomag közel kétszer olyan jól teljesített, mint most a Shenmue III. A japán listán szereplő adatok a Famitsu megalapozott becslései. Míg a Pokémon Sword és Shield 382540 példányban fogyott (és összesítettben már 1,7 millió felett jár csak a japán eladásokat nézve), az új Shenmue-nek mindössze 17857 példányig sikerült eljutnia. Nem tudjuk, mennyien vették digitálisan, és azt sem, hogy más piacokon hogy ment, de nem számítunk a Shenmue IV gyors bejelentésére.

A Kickstarter kampány és az Epic-kel kötött egyezség miatt valószínűleg mégsem lesz bukás. A tesztekben sem dícsérték túl, bár a japán IGN-től pont egy 9/10-et kapott. Ti próbáltátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)