Hirdetés

Sikerült vevőt találni a CD Projekt RED játékainak ellopott forráskódjaira

|

Egy "mindkét fél részéről elfogadható ajánlattal" ért véget az aukció, amiben a Cyberpunk 2077, a Gwent és a The Witcher 3 forráskódját árulták.

Hirdetés

Mindössze két napja tette ki a CD Projekt RED a közleményét arról, hogy hackertámadás áldozatává vált, és illetéktelenek dokumentumokat, fájlokat szereztek meg, valamint ellopták játékaik forráskódját, ami - tekintve az információk kényes mivoltára - beláthatatlan negatív következményekkel járhat. Az események gyorsan zajlanak: miután a CDPR nem fizetett, a hackerek aukcióra bocsátották a fájlokat, kiadtak részleteket a Gwent kódjából, és most úgy tűnik, sikerült vevőt találni.

Hirdetés

A darkwebet pásztázó KELA szólt arról, hogy ma délután lezárult az aukció, a játékok (Gwent, Cyberpunk 2077, valamint a The Witcher 3 ki nem adott változata) forráskódja elkelt. A vevő nem azon a dark webes orosz fórumon keresztül tett ajánlatot, ahol az árverést indították.

A kikiáltási ár 1 millió dollár volt, 7 millióért lehetett azonnal vinni a csomagot, de a poszt szövege azt sugallja, végül alacsonyabb árban egyezett ki az eladó és a vevő. Nem tudni, a "szerencsés" mihez kezd, majd a megszerzett adatokkal.

A támadást szakértők szerint a HelloKitty nevű, zsarolóvírusokkal operáló csoport vezényelte le.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)