Hirdetés

Bezárt a fejlesztő, ami vacakokkal árasztotta el a Steamet

|

A Valve bekeményített és több mint 170 játékot száműzött a Steamről, amelynek meg is lett a következménye, hiszen a legtöbb silány címet készítő stúdió belebukott a tisztogatásba.

Hirdetés

Még mindig sok munka vár a Valve munkatársaira a Steam tisztántartása kapcsán, hiszen továbbra is sok olyan projekt bukkan fel, aminek nem ott lenne a helye, viszont hatalmas lépést tettek a pozitív jövő felé azzal, hogy közel 200 filléres játékot töröltek

Hirdetés

A filléres kifejezéssel pedig nem a túlságosan olcsó projektekre utalunk, hanem hogy a több névvel és fiókkal garázdálkodó Silicon Echo Studios (avagy Zonitron Productions) a gyors meggazdagodás reményében teleszemetelte az ingyenes elemekből, minimális befektetéssel összedobott szoftvereivel a Valve áruházát és nyerészkedett a kártyákkal, bundle-ökkel is. Az akciónak meg is lett a következménye, a Silicon Echo Studios lehúzta a rolót. A cég képviselője a Polygonnak küldött e-mailjében azt állítja, hogy az egyetlen információ, amit kaptak az üggyel kapcsolatban, hogy az ő játékaikat jelentették a legtöbbször a felhasználók, de szerintük ez nem teljesen magyarázza meg azt, hogy miért került törlésre minden termékük és lett beszüntetve az üzleti tevékenységük. Éppen ezért illedelmes levelet fogalmaztak meg, amit el is küldtek a Valve illetékeseinek mielőbbi választ várva.

A levelet megosztották a Polygonnal is, így kiderült, hogy a Silicon szerint egyetlen figyelmeztetést sem kapott a Steam tulajdonosától a játékai levétele előtt, valamint tagadja, hogy a Zonitron Producions céghez bárminemű köze lenne. Mindazonáltal a saját védelme mellett a stúdió elismerte, hogy néhány üzleti gyakorlata talán megkérdőjelezhető volt, de soha nem a megtévesztés volt a cél. Azt is kifejtette, hogy a teljes kollekciójának törlése hosszú távú negatív következményekkel fog járni, például ártalmas lesz az indie cégekre nézve. Várjuk a Valve közleményét is az ügyben.

Ti mit gondoltok az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)