Hirdetés

Solo: Egy Star Wars-történet - a modern Star Wars filmek legrosszabb nyitását produkálta

|

Más filmek esetében ez akár remek szám is lehetne, de egy Star Wars mozitól messze többet vártak.

Hirdetés

Teljesen egyértelmű, hogy nem a Solo: Egy Star Wars-történet fogja anyagi csődbe dönteni a Lucasfilmet vagy éppen a Disney-t, még a különösen rossz nyitás után is több mint valószínű, hogy pozitív mérleggel zár majd a film, ráadásul még a mozis bevételekhez hozzá lehet majd csapni a temérdek játékfigurából, uzsonnás dobozból és egyéb mütyürből származó milliókat is. Mégis, nagyon beszédes, hogy a modern Star Wars mozik között még egy sem nyitott ilyen rosszul az Egyesült Államokban. 

Hirdetés

Egészen pontosan 83,3 millió dollárt sikerült a Solónak összehozni a nyitóhétvégéjén Amerikában - vagyis pénteken, szombaton és vasárnap, ebbe a számításba most nem vették bele a hétfőt, bár hosszú hétvége volt egy ünnepnap miatt az országban. Ez első ránézésre nem is tűnik olyan alacsonynak, de egészen más a helyzet, ha a Baljós árnyak óta bemutatott összes Star Wars mozifilm első hétvégéjét összevetjük:

1. Az ébredő Erő - 261 millió dollár
2. Az utolsó Jedik - 219 millió dollár
3. Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet - 161 millió dollár
4. A Sith-ek bosszúja - 154 millió dollár
5. A klónok támadása - 126 millió dollár
6. Baljós árnyak - 116 millió dollár
7. Solo - Egy Star Wars történet- 83 millió dollár

A világ más tájain sem sikerült a Solónak kasszát robbantania, Kínában például csak a harmadik helyen nyitott és 9,6 millió dollárt szedett össze a hétvégén - korábban a Zsivány Egyes 30 millióval, Az utolsó Jedi pedig 28 millióval startolt az ázsiai országban. A Solo teljesítménye egyébként különösen azért lehet aggályos, mert a korábbi hírek szerint az újraforgatások miatt ez lett minden idők legdrágább Star Wars mozija.

Ti megnéztétek már a Solo: Egy Star Wars-történetet? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)