Hirdetés

A Sony nem lát sok lehetőséget a kézikonzolokban

|

Valószínűleg letehetünk egy újabb PlayStation Vita érkezéséről, ugyanis a Sony játékos ágazatának vezetője nem igazán hisz a hordozható játékgépekben.

Hirdetés

Ugyan az újdonság erejének köszönhetően nemrég több Nintendo Switch fogyott, mint PlayStation 4, a rivális sikere nem győzte meg a Sonyt a kézikonzolokban rejlő lehetőségekről. Erről a Sony Interactive Entertainment elnöke nyilatkozott a Bloombergnek a Tokyo Game Shown.

Hirdetés

Andrew House elmondta, hogy továbbra is a nappali meghódítása a legfontosabb céljuk, aminek a PlayStation 4 az egyik központi eleme, de külön kiemelte a virtuális valóságot is. A PlayStation Vitával kapcsolatosan viszont érdemes felhagyni a reménnyel.

"A Vitával kapcsolatban azt tapasztaltuk Japánon és Ázsián kívül, hogy nincs iránta hatalmas érdeklődés. A legfontosabb tényező az életmódunk megváltozása volt, aminek következtében az okostelefon lett az egyetlen kulcseszköz, ami mindig velünk van"

- mondta House.

Ennek kapcsán elmondta, hogy nemrég indítottak egy saját mobilos fejlesztő stúdiót is, ami a ForwardWorks nevet kapta. Emellett szintén az okostelefonokra épít az E3-on leleplezett PlayLink programjuk is, ami sok nem-gamerrel is megismertetheti a PS4-et. A Nintendo Switchről egyébként azt mondta House, úgy érzik, nem volt hatással a PlayStation eladásaira.

"Azt a következtetést vontuk le, hogy inkább növelték az üzletágat az elmúlt évben. A Nintendós srácoknak megvan a saját stratégiájuk és ez nagyszerű. Mi maradunk egy online gaming élménynél, amihez sokféle szórakozási lehetőség is társul, hogy minél több embert elérhessünk a nappaliban"

- zárta az interjút a PlayStation-főnök.

Mit gondoltok, igazuk lehet, vagy komolyabb támogatással még ma is sikeres lehetne a Vita?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)