Hirdetés

Többek között a Sony, a Microsoft és a Nintendo is szigorúbb lesz a loot boxok kapcsán

|

Egy kiadóóriásokat tömörítő szervezet kötelezi tagjait, hogy átláthatóbbá tegyék a loot box mechanikáikat.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Kongresszusának tagjai is hangot adtak nemtetszésüknek a loot boxokat illetően, és felmerült, hogy ez a fajta játékmechanika már a szerencsejáték kategóriába tartozik, így sokkal szigorúbb jogi szabályozásoknak kellene vonatkozni rá.

Hirdetés

A nagy kiadókat magába tömörítő szervezet, az ESA tagjai valószínűleg ennek hatására fogadták el a határozatot, ami átláthatóbbá teszi a mikrotranzakciós modellt. Az ezt elfogadó kiadók 2020 végére az összes olyan játékukban, melyben véletlenszerű tartalmakat rejtő loot boxok vannak, kötelesek feltüntetni, hogy mely tárgyak milyen eséllyel nyithatók egy ládából. 

A határozatot elfogadó kiadók listájában olyan neveket találunk, mint az Activision Blizzard, a Bandai Namco, a Bethesda, a Bungie, az Electronic Arts, a Microsoft, a Nintendo, a Sony, a Take-Two, a Ubisoft, a Warner Bros. és a Wizards of the Coast, tehát a szakma krémje már legalább ennyit hajlandó megtenni, ha nem is vezeti ki teljesen a dobozokat.

Szerintetek ez elég lesz, vagy több kellene?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)