Hirdetés

Több PS4 fogyott, mint amire a Sony számított, szárnyal a gaming ágazat

|

Kiadta legújabb pénzügyi jelentését a Sony, amiből kiderül, hogy a PlayStation továbbra is kiváló formában van, a tavalyi év megegyező időszakához képest például 35 százalékkal többet hozott a cég játékos szegmense.

Hirdetés

Ugyan a nyár általában nem éppen a játékipar legsikeresebb időszaka, a Sony pénzügyi jelentése, ami július 1-je és szeptember 30-a közötti időszakra vonatkozik, egyáltalán nem mutat rossz képet. Csak ebben a három hónapban 4,2 millió PlayStation 4-et adtak el világszerte, ami olyan jó adat, hogy még az éves előrejelzését is megemelte a Sony.

Hirdetés

Várakozásaik szerint így nem tizennyolc, hanem akár tizenkilencmillió gépet is eladhatnak az aktuális üzleti évben, amivel még tovább növelhetik a jelenleg 67,5 milliós eladási adataikat. De nem csak a hardverek, hanem a szoftverek eladásait tekintve is jól teljesített a PlayStation, így a Sony gaming ágazata 35,4 százalékkal hozott többet a cégnek, mint tavaly ilyenkor, egész pontosan 433,2 milliárd japán jent, ami valamivel több mint egy trillió forintnak felel meg. Az igazán fontos persze a következő negyedév lesz, bár a jelenlegi konzolgeneráció  eddigi alakulása alapján nem gondoljuk, hogy félteni kéne a PS4 gyártóját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)