Hirdetés

Játékfejlesztőket vásárolna a Sony

|

Minden jel szerint felvásárlások révén bővítené játékfejlesztői kapacitását a Sony.

Hirdetés

Már csak egy-másfél évre vagyunk attól, hogy a PlayStation 4 és az Xbox One átadják a stafétát a következő generációnak, és szép lassan kikristályosodik, hogy ki mivel kíván nekivágni a "konzolháború" újabb fordulójának.

Hirdetés

Hardverfronton még korántsem dőlt el, hogy a PlayStation 5-nél lesz-e az előny, vagy a Project Scarlett teljesítménye felülmúlja-e riválisát, de tudjuk jól, hogy valójában a játékkínálaton múlik minden, és ezen a téren tetemesnek mondható a Sony előnye. A Microsoft ezt úgy próbálja orvosolni (már a generációváltásra készülve), hogy egy év leforgása alatt felvásárolt egy rakás stúdiót, legutóbb épp a Double Fine-t. Természetesen a PlayStation háza táján sincs ok az aggodalomra, egyrészt számtalanszor bizonyítottak a meglévő fejlesztőcsapatok, másfelől pedig a jövőben újabbak csatlakoznak hozzájuk. Jim Ryan megerősítette Nihon Keizai Shimbun napilapnak a cég ez irányú szándékait, de hozzátette azt is, hogy alapvetően friss húsra vadásznak, azaz viszonylag új csapatok szerepelnek a látókörükben. Nyilván nem árulta el, hogy kik a potenciális akvizícióra kiszemeltek, de a Sonynál felhalmozódott know how és tapasztalat ismeretében, valamint tudván, hogy nagy költségvetésű játékok fejlesztése a cél, bizonyára sokan csatlakoznának.

Ti melyik fejlesztőstúdiót látnátok szívesen a Sonynál?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)