Hirdetés

Öt brit fejlesztőstúdiójából már hármat bezárt a Sony

|

Épp a generációváltás küszöbén építi le harmadik brit stúdióját a Sony. A döntés egyértelmű vesztese a PlayStation VR.

Hirdetés

Gyakorlatilag a semmiből, mindenféle árulkodó előjel nélkül érkezett a hír, hogy a Sony egyik napról a másikra felszámolta manchesteri érdekeltségeit. Az utóbbi évtizedekben elsősorban labdarúgóklubjairól elhíresült iparvárosban azzal a céllal létesített stúdiót a konzolgyártó, hogy további belsős fejlesztésekkel erősítse a PlayStation VR pozícióját.

Hirdetés

Az előbb North West, majd szimplán csak Manchester Studio néven futott csapat mostanáig egy be nem jelentett VR-projekten dolgozott. Utóbbi jellegéről semmit sem lehetett tudni, és félő, hogy ez most már így is marad, hacsak valamelyik elbocsájtott alkalmazott nem szegi meg a titoktartási nyilatkozatot.

A GamesIndustry.biz forrásai szerint a bezárás teljes körű, magyarán mindenkit szélnek eresztettek, ahelyett, hogy felkínáltak volna nekik pozíciókat más stúdióknál. Ezzel a lépéssel néhány év leforgása alatt ötről kettőre csökkent a Sony brit stúdiónak száma, hiszen 2016-ban az Evolution Studios (Driveclub), rá egy évre pedig a Guerilla Cambridge (R.I.G.S. Mechanized Combat League) jutott hasonló sorsra. Továbbra is a konzolgyártó kötelékében marad viszont a London Studio (Blood & Truth) és a Media Molecule (Dreams).

Az, hogy épp a PlayStation 5 színre lépése előtt számolnak fel egy VR-ra specializálódott stúdiót, több kérdést is felvet úgy az okokat, mint a PlayStation VR-ral kapcsolatos terveket illetően. Nem érte meg továbbfinanszírozni a Manchester Studiót? Ha ehhez köze van a Brexitnek, mi vár a többi Egyesült Királyságbeli érdekeltségre? Valóban komolyan számol a Sony a VR-ral a következő generációban? 

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)