Hirdetés

A Sony a PS VR 4,2 milliós eladási számát ünnepli

|

Önmagában a 4,2 millió példány tök jól hangzik, de ha mellétesszük azt, hogy egyébként 94 millió PS4 tulajdonos van, akkor ez már sokkal kevésbé menő.

Hirdetés

A hét elején a Sony nagy örömmel bejelentette, hogy a PS VR már 4,2 millió példányban fogyott, és ez le is nyűgözhet bárkit, aki nem ismeri a befogadási ráta fogalmát. Mert ugyan tényleg jól hangzik a milliós darabszám, de ez egyébként csak annyit jelent, hogy a PS4 tulajok mindössze 4,4 százaléka szerezte be a VR felszerelést.

Hirdetés

Ez a százalék már sokkal kevésbé lenyűgöző, főleg ha megnézzük, hogy mondjuk az első generációs Xbox Kinect mennyire ment jól - bár nyilván az az eszköz teljesen más árkategóriába tartozott. Függetlenül attól, hogy mindenki kételkedett a mozgásérzékelős gamingben, a 76 millió Xbox 360 tulajdonosnak mintegy harmada vett egyet a kiegészítőből. A Sega CD nevű konzolos kiegészítő is jobban teljesített a PS VR-nál, mivel ott a 30,75 millió Sega Genesis tulajdonosból 2,24 millióan vették meg a cuccot. Ez 7,2 százalékos befogadást jelent.

A százalékos érték a fejlesztőknek fontos igazán, akiknek el kell dönteniük, hogy milyen platformra és milyen feature-ökkel akarnak játékot csinálni. Amikor PS VR-ja a PS4 tulajok mindössze 4,4 százalékának van, akkor érthető, hogy a stúdiók nem fognak túl sok figyelmet fordítani rá.

Nektek van PS VR-otok, vagy tervezitek a beszerzését?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)