Hirdetés

A Square Enix továbbra is szolgáltatásokként fektet be a videojátékokba

|

A japán stúdiónak ezentúl is fontos lesz a többjátékos élmény, alkotásaikkal pedig hosszútávra terveznek.

Hirdetés

Yosuke Matsada, a Square Enix elnöke úgy gondolja, hogy már elmúltak azok az idők, amikor a multiplayer játékok másodlagosnak számítottak, és emiatt ők is inkább egyfajta szolgáltatásként tekintenek a játékokra, amiknek a felhasználói így hosszú ideig élvezhetik a csapat támogatását.

A vállalat éves jelentésének keretében minden részvényes kapott egy üzenetet, amiben Matsada többek között arról is ír, hogy egyre fontosabbá válnak a többjátékos mókák, és inkább szolgáltatásokként érdemes rájuk tekinteni, mintsem egyszer használatos termékekként A fogyasztói elégedettség növelésének és a játék hosszabb élettartamának érdekében a Square Enix nem olyan játékokat fog készíteni, amiket egyszer végigjátszunk, majd otthagyunk, hanem terveik szerint a megjelenés után még sokáig élvezhetjük majd a kalandot.

Erre az üzleti modellre remek példa a Final Fantasy XV, ami tavaly ősszel jelent meg, de a Square Enix még mindig szállítja hozzá az extra tartalmakat, a PC-s verzióról nem is beszélve.

Ti mit gondoltok, megfelelő a stúdió hozzáállása?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)