Hirdetés

Nem zárt rossz évet a Square Enix sem

|

Befutott a Square Enix pénzügyi jelentése is a 2016 végéig tartó időszakra vonatkozóan, és ugyan kifejezetten jó számokat produkált a kiadó, jövőre még jobb eredményekre számítanak.

Hirdetés

Ugyan például az Electronic Artsszal ellentétben a Square Enix nem adott igazán részletes tájékoztatást a 2017-es, játékokkal kapcsolatos terveit illetően, a befektetőinek egy kifejezetten részletes pénzügyi jelentést mutatott a kiadó.

Az egy évvel korábbi időszakhoz képest a 2016. december 31-ével lezáruló kilenc hónapban nagyjából negyedével nőttek a Square Enix bevételei és a profitja is, de ez azért nem minden részlegre volt igaz,. sőt, a három szórakoztatóipari divízó nyeresége is csökkent némileg. Mivel a két Final Fantasy MMORG-jükhöz nem érkezett a kérdéses időszakban kiegészítő, ez a szegmens valamivel rosszabbul teljesített, de az idén megjellenő Stormblood minden bizonnyal változtatni fog ezen. Az MMO-kat nem tartalmazó konzolos és PC-s divízió viszont többet hozott a kiadónak, köszönhetően például a Rise of the Tomb Raider PS4-es megjelenésének, vagy éppen a Final Fantas XV kiváló rajtjának.

Hasonlóan jó volt a helyzet a mobilos oldalon, például a Final Fantasy Brave Exvius folyamatos jó teljesítményének hála. A jövő évre pedig még jobb eredményeket várnak, a jelentésben szereplő előrejelzés szerint akár további 26 százalékot növekedhetnek a bevételek, a nyereségüket pedig meg szeretnék duplázni. Az ehhez fűzött megjegyzésben leírják, hogy alkalmazkodni szeretnének az erősödő mobilos piac és a rendkívül szoros versenyt diktáló konzolos piac igényeihez, hogy tovább növekedhessen a kiadó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)