Hirdetés

Több pénzt kapott tavaly a Star Citizen, mint az összes videojáték a Kickstarteren

|

A Star Citizen rajongói által tavaly a fejlesztésre összedobott összeg több mint a duplája annak, amit tavaly a videojátékos Kickstarter-kampányokra szántak a gamerek.

Hirdetés

A Star Citizen rajongóinak lelkesedése továbbra sem csappant meg a rendkívül ambiciózus űrszimulátor iránt, ami nem csak abban mutatkozik meg, hogy a fejlesztőktől érkező minden információra kíváncsiak. Még mindig sokan hajlandóak pénzzel is támogatni a fejlesztést, pedig a közösségi finanszírozás lufija látszólag már kidurrant.

Hirdetés

Míg a Kickstarteren már inkább a társasjátékok mennek, mintsem a videojátékok, a Star Citizen alkotói továbbra is sikerrel kalapoznak. A Polygon kért adatokat mindkét cégtől, és mint kiderült, a Cloud Imperium/Roberts Space Industries kétszer annyi pénzt gyűjtött tavaly, mint minden videojátékos projekt együttvéve a Kickstarteren. A 358 sikeres és még néhány száz elbukott projekt 17,25 millió dollárt gyűjtött össze a site-on, ezzel szemben a Star Citizen csak 2017-ben 34,91 millió dollárral tudta megnövelni a költségvetését. Igaz a lap megjegyzi, hogy vannak olyan tényezők, mint például a játékosok által visszakért támogatások, amik nem szerepelnek ezekben az adatokban, de így is tisztán látszik, mennyivel sikeresebb mindenki másnál ezen a téren Chris Roberts csapata.

Ti hogy álltok manapság a közösségi finanszírozáshoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)