Hirdetés

Star Control: Origins - bajba került a játék, most nem lehet megvásárolni

|

Az eredeti Star Control feljesztői újabb jogi lépést tettek, amelynek következtében a Stardock játéka most lekerült a Steamről.

Hirdetés

A Stardock néhány évvel ezelőtt megvette a Star Controlhoz tartozó jogokat, majd el is készítette Star Control: Origins néven a játék modern újragondolását, amely végül meglehetősen jó fogadtatásban részesült a játékosok körében.

Hirdetés

A probléma akkor kezdődött, amikor az eredeti 90-es évekbeli játék fejlesztői, Fred Ford és Paul Reiche bejelentették az első rész folytatását, ugyanis erre a Stardock rögtön úgy reagált, hogy pert indított szerzői jogsértésért, amire aztán válaszul ugyanígy tettek az eredeti jogtulajdonosok. Ford és Reiche most még tovább mentek, ugyanis benyújtottak egy DMCA szerzői jogi kérelmet, amelynek következtében a játékot eltávolították a Steamről, hamarosan pedig valószínűleg a GOG-ról is el fog tűnni.

Akiknek megvan a játék, azok továbbra is játszhatnak vele, de a csapat közleménye szerint ők is csak reménykednek, hogy sikerül megoldást találni, tehát semmit nem tudni arról, hogy meddig fog fennállni ez az állapot. A fejlesztők azt is elárulták, hogy valószínűleg el kell majd engedniük pár embert, hogy csökkentség a kiadásaikat.

Sajnálatos dolog, hogy egy ilyen jogi huzavona miatt kell szenvednie a játékosoknak, így reméljük minél hamarabb sikerül olyan megoldást találni, amivel mindenki jól jár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)