Hirdetés

Star Wars Battlefront 2 - a vártnál kevesebb fogyott belőle

|

Az EA egyértelműen a loot box botránynak tulajdonítja, hogy a Battlefront 2-nek nem sikerült az elvárásoknak megfelelően teljesítenie.

Hirdetés

Bár a részvények értéke helyreállt, az EA károkat szenvedett a Star Wars Battlefront 2 körül kialakult kellemetlen helyzet miatt.

Hirdetés

A kiadó azt szerette volna, ha az ünnepi szezon végéig 10 millió példány talál gazdára a játékból, viszont csak 9 milliót sikerült összehozni. Nem keseredtek el nagyon, arra számítanak, hogy a pénzügyi év végére (március 31-gyel bezárólag) még további 1-3 millió fog elkelni. Az első Battlefrontot indulása után 13 millióan vették meg.

Az EA pénzügyi jelentéséből megtudtuk azt is, hogy a játékosok közel 70 százaléka kipróbálta az egyjátékos kampányt.

A Wall Street Journal jelentése szerint pár hónapon belül valamilyen formában visszatérnek a mikrotranzakciók, ami nem meglepő, eleve is arról volt szó, hogy ideiglenesen veszik ki őket.

A cég 186 milliós veszteséggel zárta a december 31-ével véget ért pénzügyi negyedévet, de ebből 176 millió adóra ment egy új rendelet miatt. Az összbevétel 1,16 milliárd dollár lett. Érdekesség még, hogy a Battlefield 1-gyel 25 millióan játszanak, a The Sims 4 játékosbázisa 35 százalékkal nőtt, a FIFA Ultimate Teamé 12-vel, a FIFA Mobile-é pedig 26 millióvval pusztán ebben a negyedévben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)