Hirdetés

Star Wars Battlefront 2 - Belgiumban betilthatják

|

A szerencsejátékokkal foglalkozó hatóság vizsgálatot indított a Star Wars Battlefront 2 loot boxai kapcsán.

Hirdetés

Felmerült már korábban is, hogy a loot boxok nyitogatása szerencsejátéknak számít-e, de az amerikai korhatárbesorolási szervezet, az ESRB úgy ítélte, nem. Most Belgiumon a sor, hogy döntsön.

Hirdetés

A VTM híroldal írt arról, hogy a belgiumi illetékes hatóság, amely a szerencsejátékozást szabályozza országszerte, a Star Wars Battlefront 2 kapcsán is vizsgálatot indított. Peter Naessens igazgató elmondta, hogy ha az előrehaladás, a fejlődés a véletlenen múlik, akkor az szerencsejátéknak számít, és mint olyan, külön engedély nélkül nem működhet. Ha úgy ítélnek, hogy a loot boxozás valóban szerencsejáték, az EA minimum büntetést lesz kénytelen fizetni, de megeshet, hogy a Battlefront 2-t kivonják a forgalomból. 

Ugyanakkor enyhítő körülménynek számíthat, hogy loot boxot nem csak valódi pénzért lehet szerezni, hanem pusztán játékkal is. Ezzel talán ki lehet védeni, de a hatóságon múlik, hogy ítéli meg a helyzetet. Mindenesetre a döntés nem csak az EA játékára, hanem másokra is hatással lehet, és nem csak Belgiumban, de akár világszerte.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)