Hirdetés

A fiatalokat félti a Star Wars Battlefront II-től egy hawaii politikus

|

A demokrata Chris Lee szerint a Star Wars Battlefront II valójában egy "Star Wars-témájú online kaszinó, amivel a gyerekeket akarják pénzköltésre bátorítani".

Hirdetés

Nem tudom, Lee mennyire alaposan járt utána annak, hogy miről szól a Star Wars Battlefront II, de nem vagyok biztos benne, hogy nem csak az interneten olvasott utána, hanem látta is a játékot magát. Viszont a lejjebb látható videóban elhangzik, hogy "It's a trap", és csodálkozom, hogy senki nem ugrott fel egy pacsit adni neki ezért.

Hirdetés

Ugyanakkor valami van abban, amit mond. A politikus a napokban megesküdött arra, hogy megálljt parancsol az EA-nek, illetve általánosságban a loot boxoknak és a mikrotranzakcióknak, melyek az emberi gyengeséget használják ki, és pont úgy működnek, ahogy a kaszinókban található játékok. Különösen a fiatal felnőtteket félti, ők a leginkább veszélyeztetettek, és úgy érzi, nem csak a nekik célzott játékokban, de általánosságban a játékokban nincs helye ilyen megoldásoknak.

Önmagában az, hogy Hawaii hogy dönt, még nem hozhat nagy változásokat, de Lee azt szeretné, ha mindenki mozgósítaná magát az Egyesült Államokban, felkeresné az illetékeseket saját államában, és kinyilvánítaná véleményét, hogy egyre több és több állam lépjen fel a loot boxok ellen, és az ügy talán egyszer a szövetségiek elé is kerülhet.

Belgium hasonló véleményen van, és akaratát egész Európára kiterjesztheti. Érdekes lesz látni, mi kerekedik még ebből.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)