Hirdetés

A Skywalker kora teljesített a legpocsékabbul a kasszáknál a Disney Star Wars trilógiájából

|

Az egymilliárd dolláros határt azért természetesen megugrotta a Skywalker kora, de bevétel és nettó profit szempontjából is az utolsó hely jutott neki.

Hirdetés

A Star Wars: Skywalker kora immár a világ minden pontján befejezte mozis pályafutását, így elindulhatott a nagy filmes matek, egy kupacba söpörték a bevételeket, és végeredményként egy olyan számot kaptunk, ami alapvetően egyetlen filmnek sem válna szégyenére, sőt sok stúdió mindent megadna egy ilyen eredményért, de Csillagok háborúja viszonylatok között kijelenthető, hogy a kilencedik rész lett az új trilógia legszerényebb durranása - már persze pénzügyi értelemben véve. 

Hirdetés

Világszinten összesen 1,074 milliárd dollárig jutott el a 275 millióból készült Star Wars: Skywalker kora, így bevételek tekintetében sereghajtó lett az új trilógiában. Összehasonlításként a megosztónak mondott Az utolsó Jedik 1,332 milliárdot, Az ébredő Erő pedig 2,068 milliárdot szedett össze. Az Egyesült Államokon belül is ugyanez a sorrend, itt 515 millió dollárt termelt a kilencedik epizód, míg a nyolcadik rész 620 millió, a hetedik pedig 936 millió dollárt ért el a mozipénztáraknál. 

Az elemzések szerint a gyártási és marketinges költséget, valamint a forgalmazók és mozihálózatok saját részesedését levonva végül nagyjából 300 milliós nettó profittal zárt a Skywalker kora (ez a szám a hetedik résznél 780,1 millió, a nyolcadiknál pedig 417,5 millió volt), így anyagi bukásnak semmiképp sem mondható, de azért az elég valószínű, hogy ennél bizony többre számítottak a Lucasfilm fejesei - még a Zsivány Egyes is 319,6 milliós nyereségig jutott el.

Nyilván a különböző merchandise termékekből is be fog még érkezni pár vödörnyi pénz, de ez minden egyes Star Wars filmre igaz. A Disney regnálása óta egyébként egyetlen egy tényleges bukást könyvelhettek el: a Solo: Egy Star Wars-történet a teljes mozimatek végén 77 milliós veszteséggel zárt. Nem is csoda, hogy egyből kukáztak minden spin-off mozit.

Tegnap összeszedtük az összes tervezett és pletykált Star Wars mozifilmet és tévésorozatot, mondjátok el, ezek közül mozgat-e titeket bármi is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)