Hirdetés

Leépítések lesznek az Overkill's The Walking Dead fejlesztőcsapatánál

|

Több mint félszáz ember fogja elveszítenl a munkáját.

Hirdetés

A Starbreeze kis híján belerokkant az Overkill's The Walking Dead kudarcába, csakis a teljes átszervezés menthette meg őket a teljes csődtől, amit csak tetézett, hogy a System Shock 3 kiadási jogait is vissza kellett adniuk. A helyzet később sem lett sokkal naposabb: májusban már arról érkeztek hírek, hogy nagyon nehéz pénzügyi helyzetben van a vállalat, és ha nem kapnak megfelelő mennyiségű befektetést, akkor egy éven belül vége lesz mindennek.

Hirdetés

A Starbreeze bejelentése alapján, hogy elkerüljék a becsődölést, újfent az átszervezéshez folyamodnak, így még hatékonyabbá tehetik a kiadót és tovább csökkenthetik a költségeket. Ez viszont sajnos leépítésekkel jár együtt. A svéd cég szomorúan tudatta, hogy hatvan dolgozójától kell megválnia a túlélés érdekében - jelenleg 240 alkalmazottal rendelkeznek. Az elbocsátások novemberben mennek végbe, ezzel pedig havonta 250 ezer fontot takaríthatnak meg.

Az Eurogamer belsős forrásai szerint a kiadó minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy mindenkinek segíthessen elhelyezkedni, akiket érint a leépítés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)