Hirdetés

A Starbreeze eladta a fejlesztőknek a System Shock 3 kiadási jogait

|

Se a Starbreeze Studios kiadónak, se a System Shock 3 fejlesztéséért felelős OtherSide Entertainmentnek nem volt nagyon jó éve, és a gondok csak gyűlni látszanak.

Hirdetés

A Starbreeze kis híján belerokkant az Overkill's The Walking Dead sikertelenségébe, és teljes átszervezésbe menekült az összeomlás elől. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy a kiadó most végül visszaadta a System Shock 3 kiadási jogait az OtherSide Entertainmentnek.

Hirdetés

A Starbreeze még 2017-ben szerezte meg a jogokat, és akkor nagy lendülettel nem kevesebb mint 12 millió dollár pakolt bele a projektbe. A stúdió azóta kiadta a Walking Dead coop lövöldéjét, ami gyengén teljesített, majd a cég elnöke, Bo Andersson is lemondott. Ezután a Starbreeze svédországi irodáját szabálytalan üzleti tevékenységek miatt kezdték átvizsgálni az illetékesek.

Mindeközben az OtherSide fejlesztett egy Kickstarter finanszírozott projektet, az Underworld Ascendentet, ami szintén nem aratott osztatlan sikert. Ettől függetlenül most sikerült megállapodnia a kiadónak és a fejlesztőcsapatnak, a játék kiadásának joga pedig innentől kezdve már az OtherSide Entertainmentnél lapul. 

A Starbreeze jelenlegi vezetője, Mikael Nermark egy rövid nyilatkozatot tűzött a bejelentés mellé:

"Úgy érezzük, hogy számunkra most ez a legjobb megoldás, de sajnáljuk, hogy nem fejezhetjük be a projektet az OtherSide oldalán. A System Shock 3 egy elképesztő, fejlesztés alatt álló cím, ami az ipari legenda, Warren Spector vezetésével készül. Alig várom, hogy láthassam a megjelent játékot."

Már csak az a kérdés, hogy mikor fog megjelenni a System Shock 3, már ha egyáltalán tényleg elkészül valaha.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)