Hirdetés

Csak a fejlesztők egy kis része gondolja úgy, hogy a Steam megérdemli a 30%-os részesedést

|

Egy friss felmérésből derült ki, hogy sok stúdió nem igazán van megelégedve a Valve platformjával.

Hirdetés

Kétség kívül továbbra is a Steam a legnépszerűbb digitális áruház, még annak ellenére is, hogy mostanában elég sok kihívója akadt. Azonban amíg a felhasználók többnyire elégedettek a szolgáltatással, addig úgy tűnik, hogy a fejlesztők már kevésbé.

Hirdetés

Rengeteg játékfejlesztő dönt úgy, hogy a Steamen jelenteti meg az alkotását, azonban ennek komoly ára is van, ugyanis a Valve 30%-ot lecsippent magának a stúdiók bevételéből. A Game Developers Conference rendezői minden évben egy kérdőívvel igyekeznek felmérni a videojáték-ipar állapotát, és nemrég közzé is tették a legutóbbi kutatás eredményeit.

Közel 4000-en válaszoltak a GDC-nek, azonban mindössze a válaszadók 6%-a gondolja úgy, hogy teljesen igazságos ez a 30%-os levonás. A kitöltők 32%-a úgy érzi, hogy nem nyújt annyi mindent a platform, hogy a Valve megérdemelje ezt a bevételt. Ám ennek ellenére a kutatásban részt vett fejlesztők 47%-a a Steamen keresztül értékesítette a játékait, 26% pedig a saját weboldalaikon árulta azokat.

A felmérésből az is kiderült, hogy a Steamet használó fejlesztők 55%-a a Valve digitális boltjának köszönheti az eladásainak 75%-át vagy még ennél is többet, szóval a jelek szerint továbbra is ezen a platformon vásárol a játékosok többsége. Egyébként a platformokról is szó esett a kérdőívben, így pedig megtudhattuk, hogy a fejlesztők 66%-a továbbra is a PC-t részesíti előnyben, ráadásul második helyen nem egy konzol, hanem az okostelefonok és a tabletek állnak, ami szintén elég érdekes eredmény.

Ha még több érdekességre vagytok kíváncsiak, akkor innen letölthetitek a teljes jelentést.

Nektek melyik a kedvenc játékos platformotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)