Hirdetés

Felvette a harcot a Steam a bosszúból adott negatív értékelésekkel

|

A napokban a Firewatch lett a review bombing áldozata, amit nehéz kivédeni. A Valve egy grafikonnal próbálja meg.

Hirdetés

Elég undorító húzás azért lepontozni egy játékot, mert a fejlesztők valamilyen botrányba keverednek. A Campo Santo játéka, a Firewatch fantasztikus lett, a steames termékadatlap viszont nem erről árulkodik.

Hirdetés

Miután a csapat betámadta PewDiePie-t, a rajongók elárasztották negatív értékelésekkel a játékot. A Steam által most bevezetett grafikonon jól látszik, hogy míg korábban nagyon pozitív volt a megítélés, a rendszer most már vegyesnek mutatja. 

A bejelentő blogposztban beszéltek egy kicsit arról, miért gondolták időszerűnek bevezetni a grafikont. 

"Egyfelől a review bombinggal a felhasználói értékelések rendszere eléri célját - a játékosok elmondhatják másoknak, miért nem érdemes megvenni egy játékot. Ugyanakkor észrevettük, hogy ami az értékelőket zavarja, az nem kötődik feltétlenül magához a játékhoz. Lehet, hogy nem tetszett nekik a fejlesztők online tett nyilatkozata, vagy a steames változattal kapcsolatban hozott döntés, ami más platformokon nem lépett életbe, esetleg a fejlesztők politikai nézeteivel nem értenek egyet. A legtöbb ilyen nem releváns a játék értéke szempontjából, míg mások valóban arról árulkodnak, miért nem elégedett a vásárló a termékkel."

Elmondták, hogy míg egyes esetekben idővel helyreállt az értékelés, máskor a játéktlól független okból adott negatív kritikák befolyásolták a jövőbeli vásárlók véleményét. A statisztika csak egy lehetséges megoldás, megnézik, mennyire válik be, és ha kell, további lépéseket tesznek. Ti addig is figyeljetek, és ha egy játéknál kiugró mennyiségű negatív értékelést láttok egy adott időszakban, nézzetek körül a neten (vagy a GSO-n), hogy mi lehet az oka.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)