Hirdetés

A Steam új figyelmeztetésekkel védi a tárgyakkal üzletelő felhasználóit

|

Felbukkant néhány értéktelen cucc, melyek több száz dolláros Dota 2 és Team Fortress 2 tárgyakként voltak feltüntetve. A Valve leszámolt velük.

Hirdetés

Nevenincs fejlesztők adtak ki érdemtelen játékokat, melyek használhatatlan, értéktelen tárgyakat termeltek a Steamre. Ezekkel kezdték átverni a Dota 2 és TF2 rajongókat, akik könnyedén elhitték, hogy több száz dolláros cuccokról van szó.

Hirdetés

A Valve tegnap eltávolított két ilyen szemetet termelő játékot az üzletből, és most aktívan azon dolgozik, hogy az ilyen átverésekre használható cuccokat kiirtsa. A trükk az, hogy a tárgyak ikonja és leírása is teljes egészében megegyezik a legértékesebb skinek adatlapjával, így a figyelmetlen felhasználók könnyen beleszaladhatnak a kamu példányokba, főleg ha azok jóval ár alatt vannak a piacon, és emiatt nagyon jó vételnek tűnnek.

A Climber egyik cucca itt a Dota Dragonclaw Hookját mímeli, az egyik leghíresebb és egyben legdrágább skin a játékban.

Érthető, hogy a Valve nem tudja a naponta megjelenő több száz játékot minden tekintetben átviszgálni, de amikor egy Early Access cím olyan pofátlan, hogy a Dota 2 logóját használja, az gyanúsan átverés. Kicsit lazábbra engedték a gyeplőt, de most kénytelenek szigorítani: elkezdtek figyelmeztetéseket feldobni a kereskedelmi folyamat során: ha egy olyan játékból származó tárgyra akarsz cserélni, amivel még sosem játszottál vagy a közelmúltban jelent meg, akkor jönnek majd a felugró ablakok.

A kiadó elmondta, hogy a jövőben még több védelmi fejlesztéssel készülnek majd, de azok már olyan tervek, amiket nem lehet egy nap alatt megvalósítani. Addig is, mindig óvatosan üzleteljetek a Steamen (vagy bárhol máshol) és alaposan nézzétek meg, hogy mit kaptok az árutokért!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)