Hirdetés

Szankciókat vethet ki az Xbox a botrányban egyre mélyebbre merülő Activision Blizzardra

|

Phil Spencer egy belsős e-mailben írta meg kollégáinak, hogy az Xboxnál alaposan kiértékelik a kiadóval való kapcsolatukat.

Hirdetés

A hónapok óta tartó folyamatos, az Activision Blizzard egészét átszövő botránysorozat újabb fellángolását hozta a Wall Street Journal cikke, amiből kiderült, hogy a cégcsoportot vezető Bobby Kottick sokkal több problémáról tudott és hallgatott, mint ahogy azt korábban állította.

Ennek kapcsán nemcsak a részvényesek szólították fel távozásra az ügyvezető igazgatót, hanem a PlayStation berkein belül is komoly aggodalmakat váltottak ki a legújabb fejlemények. Amint a Bloomberg beszámolójából kiderült, kollégájához hasonlóan az Xbox divízió vezetője, Phil Spencer is reagált a helyzetre egy kollégáinak küldött körlevélben.

Hirdetés

Viszont míg a PlayStation dolgozóit csak arról tájékoztatták, hogy főnökeik felkeresték az Activision Blizzardot és megkérdezték, hogyan terveznek javítani a helyzeten, Spencer egy fokkal markánsabb fellépés lehetőségét is meglebegtette levelében.

Az Xbox-vezér e-mailjében, ami eljutott a Bloomberghez, az áll, hogy a konzolgyártó vezetőségét "felkavarták és rendkívül aggasztját a borzasztó események és tettek" amik az Activision Blizzardnál felmerültek. "Ennek a fajta viselkedésnek nincs helye az iparágunkban" - tette hozzá Spencer, de a legfontosabb állítás az e-mailben nem ez volt.

"(...) kiértékeljük az Activision Blizzarddal való kapcsolatunk minden aspektusát és folyamatosan, proaktívan fogjuk kiigazítani azt"

- jelezte kollégái felé a Microsoft alelnöke, kilátásba helyezve, hogy a hangzatos nyilatkozatok és erősen megfogalmazott kérdések mellett akár tettlegesen is elhatárolódhatnak az egyre dagadó botrányokba merülő Activision Blizzardtól.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hogy ez mit jelenthet a gyakorlatban, az egyelőre nem derült ki, de az üzleti szempontból egyébként is romló helyzetben lévő kiadónak feltehetően nem hiányzik, hogy az Amerikában komoly piaci részesedéssel rendelkező Xbox szakciókkal sújtsa őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)