Hirdetés

Szárnyal az Xbox Game Pass, rekordot döntöttek a konzoleladások

|

A Microsoft videojátékos divíziója lenyűgöző eredményekről számolt be.

Hirdetés

Azzal valószínűleg kevesen vitatkoznának, hogy az Xbox Game Pass az utóbbi évek egyik legjobb ötlete volt a játékiparban - a gaming Netflixe továbbra is nagyon alacsony áron kínál hozzáférést nagyon sok játékhoz, pár hónapja PC és Xbox konzolok mellett a felhőnek köszönhetően már Androidon is.

A Microsoft megosztotta a 2021-es pénzügyi év december 31-ével zárult, második negyedévére vonatkozó eredményeit, és nagy a boldogság a videojátékos divíziónál.

Hirdetés

Az Xboxként emlegetett részlegnél 51%-os növekedés volt látható, 5 milliárd dollár jött össze három hónap alatt. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az Xbox Game Pass december végén már 18 millió felhasználót számlált, ami 3 millióval több, mint szeptemberben volt, másrészt segített az aktív Xbox Live felhasználók számának növekedése is: összesen több mint 100 millióan lépnek be havonta. 

Az Xbox Series X és Series S jól fogy, de valószínűleg még kelendőbb lenne, ha mindenhol volna elég készlet; sajnos a Microsoft szerint várhatóan áprilisig nem lesz sokkal jobb a helyzet. A két gépből együtt többet adtak el, mint bármely korábbi Xbox konzolból a megjelenés időszakában.

A cég további növekedést remél, az aktuális pénzügyi negyedév végére 40%-os ugrást várnak a videojátékos divíziótól, és 20%-kal több bevételt a tartalmaktól és szolgáltatásoktól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)