Hirdetés

Szavazz: te vennél emelt áron konzolt vagy videokártyát?

|

Most nagyon nehéz mind játékkonzolokhoz, mind videokártyákhoz hozzájutni, és ha mégis sikerül, többet kell fizetnünk az ajánlott fogyasztói árnál. Megéri?

Hirdetés

Lehet vitázni azon, hogy a konzol- és videokártyagyártók részéről jó ötlet volt-e termékeiket egy olyan időszakban kiadni, amikor egy óriási járvány akadályozza a gyártást és terjesztést, de az tény, hogy amennyi konzolt és kártyát le tudtak szállítani a viszonteladókhoz, azokat szinte mind felszippantották a vásárlók.

Magyarországra PlayStation 5-ből nem, Xbox Series gépekből viszont jutott elég, de míg a bejelentéskor még 184 990 Ft-os árról volt szó a Series X esetében, a megjelenésig - az árfolyam változására hivatkozva - több bolt is 189 990 Ft-ra emelte a konzol ellenértékét. Most egy üzlet kivételével mindenhol 200 ezer forint fölött van az ára, ami még mindig nem kifizethetetlen, de jól mutatja, hogy nincs a legjobb helyzetben a piac.

Hirdetés

És akkor ne is beszéljünk a videokártyákról, amiket nem csak a nyerészkedők, de a bitcoinbányászok is nagy tételben vásárolnak, minek eredményeképp nem csak hogy szűkös a készlet, de amit venni lehet, azt csillagászati áron: van bolt, ahol az RTX 3090 1,1 millióba kerül.

Visszakanyarodva egy kicsit a konzolokhoz: aki esetleg úgy dönt, hogy nem vár tovább a PlayStation 5 készletek újratöltésére, és aukciós oldalakon nézelődik, vagy olyan alacsony árakkal találkozik, amiről süt, hogy átverés (ilyen például a 150 ezres PlayStation 5 Digital), vagy az eredeti ár másfélszeresét, olykor kétszeresét lenne köteles kiadni.

Ha minden jól megy, nyárra javul a helyzet, de azért megkérdezzük: ha esetleg csak az ajánlott fogyasztói árnál többért tudnátok konzolhoz vagy kártyához jutni, belemennétek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)