Hirdetés

Szédületes mérföldkő mellett vágtatott el Geralt Keszeg hátán

|

Nem csak a The Witcher 3 szárnyal, hanem az egész franchise, sok kiadó büszke lenne a CD Projekt RED számaira.

Hirdetés

Életük legjobb döntését hozták a CD Projekt alapítói, amikor első játékukhoz ahelyett, hogy nulláról építettek volna egy világot saját kútfőből, megszerezték Andrzej Sapkowski fantasyregényeinek jogait. A 2007-ben megjelent első résszel még csak a közép- és kelet-európai játékok iránt is érdeklődő PC-s szerepjáték-rajongókat sikerült megszólítaniuk, aztán a The Witcher 2: Assassins of Kingsszel már nyitottak a konzolos tábor felé, azaz némi késéssel Xbox 360-ra is kiadták.

A tényleges áttörést azonban a 2015-ös, immáron multiplatform The Witcher 3: Wild Hunt hozta meg, amely nemcsak kora egyik legszebb és legjobb játékaként vonult be a köztudatba, hanem az egyik legsikeresebbként. A tavaly december óta PlayStation 5-ös és Xbox Series X|S-es kiadással is büszkélkedő open world RPG bizony jó úton van afelé, hogy a legjobban fogyó alkotások között tartsuk számon.

Hirdetés

A híresztelésekkel ellentétben a függetlenségéhez ragaszkodó CD Projekt RED büszkén kürtölte világgá a Twitteren, hogy a harmadik része eladásai átlépték az 50 millió példányt, és ha hozzávesszük az előző két felvonást, akkor már 75 milliónál jár a sorozat.

És lesz ez még több is, hiszen a vállalat stúdiói és partnerei párhuzamosan dolgoznak a következő trilógia első részén, az eredeti The Witcher remake-jén, valamint egy spin-offon, aminek a munkálatai a közelmúltban megrekedtek, de némi átszervezést követően új lendületet vettek.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)