Hirdetés

Szétszóródtak a Sherlock Holmes játékok ukrán fejlesztői, de nem hagyják abba a munkát

|

Néhányan önkéntesnek álltak, mások biztonságosabb területek felé vették az irányt az orosz-ukrán háború miatt, de a munka nem állt le teljesen.

Hirdetés

Miközben jó esély van arra, hogy a S.T.A.L.K.E.R. 2-t fejlesztő GSC Game World Prágába költözik, és onnan dolgozik tovább a játékon, más ukrán fejlesztőcsapatok a maguk módján igyekeznek kezelni az orosz-ukrán konfliktus miatt kialakult helyzetet, melyben azon aggódnak legkevésbé, hogy hogyan tudnának haladni a fejlesztéssel.

A Sherlock Holmes játékokról és a The Sinking Cityről ismert Frogwares a napokban közleményt adott ki, melyben a CEO, Wael Amr számolt be a jelenlegi helyzetről.

Hirdetés

Azzal együtt, hogy bejelentette, a Sherlock Holmes: The Devil's Daughter április 7-én jön Switchre, és készül egy DLC is a Sherlock Holmes Chapter One-hoz, vázolta, hogyan próbáltak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez:

"Röviden összefoglalva: a stúdiót most minden eddiginél fontosabb életben tartani és lehetőségeinkhez mérten a legjobban üzemeltetni. Senkitől nem várjuk el, hogy dolgozzon, csak azok teszik, akik képesek rá és szeretnének. A csapatból néhányan teljes munkaidős önkéntesnek álltak és segítik a humanitárius törekvéseket országszerte, mások a védelmi erőkhöz csatlakoztak. A többiek biztonságosabb helyeken vannak külföldön vagy az országban, és megoldották, hogy távolról tudjanak dolgozni. Mindenkit fizetünk továbbra is. Mindenkit, aki harcol vagy önkénteskedik, visszavárunk a csapatba a háború után."

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

"Lényegében az Ukrajnából a szomszédos EU-s országokba menekülő és a biztonságosabb területeken tartózkodó munkatársak működtetik most a Frogwarest. Egy független stúdió vagyunk, minket életben tartó külső pénzügyi támogatás, befektetők vagy anyavállalat nélkül. Csak rajtunk és a játékosaink támogatásán múlik, hogy a stúdió életben maradjon. És ahogy ez a háború egyre tovább húzódik, mi és mindenki Ukrajnában látja, hogy ha nem is vesznek részt közvetlenül a harcban, valahogy előre kell mozdítaniuk a dolgokat. Hogy ha majd ennek vége lesz és eljön az újjáépítés, újrakezdés ideje, ne a nulláról kelljen kezdenünk."

A Sherlock Holmes: Chapter One M For Mystery DLC-je már elérhető PC-re, PS5-re és Xbox Series X|S-re, egy nagyjából 2 óra hosszúságú küldetést kínál. A The Devil's Daughter csak digitálisan lesz elérhető Switchre, de előrendelésben 15% kedvezménnyel lehet majd megvenni, a The Sinking City és a Sherlock Holmes: Crimes and Punishments tulajdonosai pedig további 10%-ot spórolhatnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)